piątek, 2 marca 2012

Błyskawiczne kokosanki

Bardzo lubię kokosanki ale nigdy ich jeszcze nie robiłam, postanowiłam wyszukać na początek jakiś mało skomplikowany przepis i takowy właśnie wpadł mi w ręce na blogu Aty.


  • 2 białka
  • 150 g cukru pudru
  • 250g wiórków kokosowych
  • zapach waniliowy

Mieszamy w misce cukier i wiórki. Dodajemy białka (nie ubite) i zapach waniliowy. Starannie mieszamy łyżką. Z powstałej masy formujemy zwilżonymi woda rękami kulki wielkości orzecha włoskiego i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy w temperaturze 150 stopni do złotego koloru (ok 15 min).

Smacznego :)



3 komentarze:

  1. O! Nieubite białka , to coś dla mnie nowego ;-) Super zdjęcia Ci wyszły.

    OdpowiedzUsuń
  2. dziś zamierzam je wypróbować!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ata się cieszy, że przypadł Ci do gustu przepis z jej bloga ;-)

    OdpowiedzUsuń