niedziela, 4 marca 2012

Ciasteczka amaretto

Przepis zlokalizowany TU. Są przepyszne i szybkie do wykonania :)



Składniki na około 30 sztuk:
  • 2 białka
  • 180 g cukru pudru
  • 200 g drobno zmielonych migdałów
  • kilka kropli ekstraktu migdałowego lub odrobinę amaretto
  • cukier puder do obtaczania

Wymieszać migdały i cukier, dodawać po jednym białku (ewentualnie również ekstrakt migdałowy lub amaretto), dobrze wymieszać. Ciasto musi być dosyć zwarte. Jeśli jest zbyt luźne, dodać łyżkę lub dwie zmielonych migdałów. Formować małe kulki stożki, obtaczać je w cukrze i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze w 150°, przez około 18 minut.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz