wtorek, 17 stycznia 2012

Wegańskie lody truskawkowe

Przepis na wegańskie lody znalazłam na blogu "Trochę inna cukiernia". Cytuję za opisem z tegoż bloga "Wegańskie lody. Owocowe, bez jajek, bez jakiegokolwiek mleka. Bardzo kremowe (co jest zasługą bananów) i bardzo sycące, więc raczej ciężko je nazwać sorbetem" i zdecydowanie zgadzam się z ich opisem :)



  • banan
  • garść mrożonych truskawek




Banana obrać, pokroić w plastry i zamrozić. Można zrobić sobie zapas mrożonych plasterków bananowych. 
Do blendera wrzucić zamrożone plastry banana i zamrożone truskawki, zmiksować na gładziutko.

Można użyć zamiast truskawek innych mrożonych owoców- malin, jeżyn, borówek, jagód...

Obawiałam się, że za mocno będzie czuć banana ale jest naprawdę ok, banan nie zabił smaku truskawek- ulubionych owoców mojej córy.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Oj tak kocham je razem z Alą Twoją i moimi dziewczynkami :D

    OdpowiedzUsuń