Przepis na wegańskie lody znalazłam na blogu "Trochę inna cukiernia". Cytuję za opisem z tegoż bloga "Wegańskie lody. Owocowe, bez jajek, bez jakiegokolwiek mleka. Bardzo kremowe (co jest zasługą bananów) i bardzo sycące, więc raczej ciężko je nazwać sorbetem" i zdecydowanie zgadzam się z ich opisem :)
- banan
- garść mrożonych truskawek
Banana obrać, pokroić w plastry i zamrozić. Można zrobić sobie zapas mrożonych plasterków bananowych.
Do blendera wrzucić zamrożone plastry banana i zamrożone truskawki, zmiksować na gładziutko.
Można użyć zamiast truskawek innych mrożonych owoców- malin, jeżyn, borówek, jagód...
Obawiałam się, że za mocno będzie czuć banana ale jest naprawdę ok, banan nie zabił smaku truskawek- ulubionych owoców mojej córy.
Smacznego :)
Oj tak kocham je razem z Alą Twoją i moimi dziewczynkami :D
OdpowiedzUsuń