środa, 9 listopada 2011

Roladki z cukinii z ricottą i kurkami

Dziś z braku czasu, szybka obiadowa przekąska ;)



Roladki z cukinii z ricottą i kurkami w szynce szwarcwaldzkiej:
  • cukinia
  • ricotta
  • kurki
  • szynka szwarcwaldzka
  • czosnek
  • pieprz

Poddusiłam na maśle kurki z wyciśniętym ząbkiem czosnku, dodałam pieprze, nie dodawałam soli, ponieważ szynka nadała odpowiednią słoność. Wymieszałam z ricottą.
Cukinię pokroiłam w cienkie długie plastry. Na każdy plaster cukinii nałożyłam farsz ricottowo-kurkowy, zrolowałam i zawinęłam plastrem szynki. Roladki ułożyłam w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i zapiekałam ok 25 min w 180 st.C. Uwielbiam parmezan więc na koniec posypałam nim roladki. 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz