(fot. Nigella's website)
Oryginalny przepis:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2-3 kukurydziane tortille
- dymka posiekana
- strąk czerwonej papryki chilli
- 2 pomidory z puszki
- 5 dużych jaj
- sól
Chilli oczyścić i pokroić drobno, pokroić szczypior i pomidory z puszki.
W małej miseczce roztrzepać jajka.
Na patelni rozgrzałać olej i wrzuciłać tortille pokrojone nożyczkami na paski. Podsmażyć, aż zrobią się chrupkie i przełożyć na talerz.
Teraz na patelnię wrzucić chilli, dymkę, pomidory, przesmażyć, aż papryczka trochę zmięknie i dodać roztrzepane jaja i paski tortilli. Posolić do smaku i smażyć mieszając.
Z braku wszystkich w/w składników moja jajecznica wzbogacona została jedynie szczypiorkiem i tortillą. Podsmażona tortilla stała się jednym z moich ulubionych dodatków do jajecznicy.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz